Stilstaan en doorgaan. Het virus versus Eindhoven - Hick, Hildegard (Lecturis, 2020)
Angaben zum Inhalt: „Fotoreportage die de gevolgen toont van de corona-maatregelen voor het openbare leven en het leven thuis.“
Keywords: Bildband; Eindhoven

Samen alleen. Een stad in lockdown - Wieren, Bertil van (Uitgeverij Komma, 2020)
Angaben zum Inhalt: „Het is maart 2020 en Nederland maakt zich op voor de lente. Maar nog voordat het jaargetij zich aandient, gebeurt er iets waar niemand rekening mee had gehouden. We worden overvallen door een - op dat moment nog - onbekend virus. Het dagelijks leven wordt door het coronavirus volledig verstoort en werk komt voor veel mensen abrupt stil te liggen. Zo ook voor fotograaf Bertil van Wieren. Al snel realiseerde Bertil zich dat hij als fotograaf juist deze bijzondere tijd moest vastleggen. Daarom besloot hij met zijn camera op pad te gaan en de gevolgen van het virus voor zijn stadgenoten in Hardenberg te fotograferen. Met deze foto’s heeft Bertil van Wieren een bijzondere periode vastgelegd waarin we SAMEN ALLEEN waren. De zwart-wit foto's van Bertil zijn indringend en direct. Niet alleen neemt de fotograaf ons mee naar klaslokalen zonder leerlingen, concertzalen zonder publiek en bussen zonder reizigers, ook maakte hij confronterende portretten van zorgmedewerkers en mensen opgesloten in hun huis. In aanvulling op zijn foto's heeft Bertil verschillende mensen zoals singer-songwriter Stef Bos gevraagd om de gevoelens en gedachten te beschrijven die werden ervaren tijdens de lockdown. De combinatie van de persoonlijke teksten en prachtige foto's laat ons een documentair tijdsbeeld zien van een bijzondere periode waarin we SAMEN ALLEEN waren.“
Keywords: Alltag; Bildband; Fotografie; Hardenberg (Overijssel)

Nederland in quarantaine. Corona in beeld - Jeuring, Annabel (Komma, 2020)
Angaben zum Inhalt: „Het devies luidde "blijf zoveel mogelijk thuis!". Annabel Jeuring wist meteen dat door het coronavirus moeilijk tijden zouden aanbreken voor haar persoonlijk als fotograaf en voor alle Nederlanders om haar heen. Maar zij zag ook een kans en besloot met haar camera én de nieuwe maatregelen in haar achterhoofd de straat op te gaan.0De fotoreportage 'Door het glas' laat ons ontroerende familieportretten zien. Families die ons 'opgesloten' in hun huis vanachter hun raam aankijken. Annabel Jeuring maakt met haar foto's onze herinneringen aan deze bijzondere situatie tastbaar en heeft een geschiedenis in wording gevangen.“
Keywords: Bildband; Familie; Fotografie; Quarantäne

Het is stil in Amsterdam - Graaf, Annet de (Kosmos Uitgevers, 2020)
Keywords: Amsterdam; Bildband; Leere (Motiv); Streetphotography; Öffentlicher Raum

Delft anders dan anders. Een stad in lockdown : een beeldverslag = a city in lockdown : a visual report - Zonderland, Herman (Herman Zonderland, 2020)
Keywords: Bildband; Delft