De bewaking van de Dodendraad in Limburg en de Antwerpse Kempen. Een blik achter de schermen - Vanbussel, Jef (Limburg. Het Oude Land van Loon, 2024)
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Kempenland; Militär

Het Oost-Groningse grensgebied onder militair gezag tijdens de Eerste Wereldoorlog - Eggens, Albert (Groningen en de Eerste Wereldoorlog, 2022)
Keywords: Erster Weltkrieg; Militär; Provinz Groningen (Ost)

Aan de grens van de neutraliteit. Westerwolde 1914–1918. De mobilisatie en de beperkingen - Volders, Geert (Groningen en de Eerste Wereldoorlog, 2022)
Keywords: Erster Weltkrieg; Militär; Mobilmachung; Provinz Groningen (Ost); Westerwolde

Aan de grens van de neutraliteit. Westerwolde 1914–1918. Leven met de oorlogsgasten - Volders, Geert (Groningen en de Eerste Wereldoorlog, 2022)
Keywords: Erster Weltkrieg; Fluchthilfe; Flüchtling; Militär; Provinz Groningen (Ost); Westerwolde

High Voltage Fence (The Netherlands and Belgium) - Vanneste, Alex (1914-1918-online. International Encyclopedia of the First World War, 2014)
In 1915 the Germans built an electric fence along the Belgian-Dutch border, consisting of three lines of wires which were intended to stop all disturbing border activities that might severely harm the military operations and authority of the occupier.
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Militär

De bunkers van de grensstelling langs de Limburgse kanalen (1934–1940) - Janssen, Erik (België onder de wapens, 2005)
Keywords: Befestigung; Kanal; Militär; Zweiter Weltkrieg

De bestrijding van de smokkelhandel door het leger tijdens de Eerste Wereldoorlog - Smidt, H.A.R. (Mededelingen van de Sectie Militaire Geschiedenis, 1993)
Keywords: Bekämpfung; Erster Weltkrieg; Militär; Schmuggel