De bewaking van de Dodendraad in Limburg en de Antwerpse Kempen. Een blik achter de schermen - Vanbussel, Jef (Limburg. Het Oude Land van Loon, 2024)
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Kempenland; Militär

De heldinnen van de Eerste Wereldoorlog - Aert, Marina van (Oudheidkundige Kring Kalmthout vzw, 2022)
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Fluchthilfe; Kalmthout; Schmuggel; Widerstand

Grenzkonflikte mit den Niederlanden. Auf Krieg und Besatzung folgten Evakuierung, Enteignung und Gebietsforderungen - Eiynck, Andreas (Use Land + Lüü. An Ems, Vechte, Hase, 2016)
Keywords: Besetzung; Emsland; Enteignung; Grafschaft Bentheim; Grenzgebiet; Staatsgrenze; Zweiter Weltkrieg

Een Kalmthouts verhaal van „passeurs“ en weggevoerden in 1915–1916 - Aert, Marina van (Calmthoutania, 2015)
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Fluchthilfe; Kalmthout; Schmuggel; Widerstand

High Voltage Fence (The Netherlands and Belgium) - Vanneste, Alex (1914-1918-online. International Encyclopedia of the First World War, 2014)
In 1915 the Germans built an electric fence along the Belgian-Dutch border, consisting of three lines of wires which were intended to stop all disturbing border activities that might severely harm the military operations and authority of the occupier.
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Militär

Als wir bei Holland kamen... Elten unter niederländischer Auftragsverwaltung 1949–1963 - Terhorst, Tim (Historischer Verein für Geldern und Umgegend, 2008)
Keywords: Annexion; Auftragsverwaltung; Besetzung; Elten

(Wieder-)Herstellen, löschen, verschieben. Grenzen in den Köpfen. Das Saarland zwischen Krieg und Volksabstimmung in den ersten Jahren der "Besastzungszeit" - Beaupré, Nicolas (Die Grenze als Raum, Erfahrung und Konstruktion. Deutschland, Frankreich und Polen vom 17. bis zum 20. Jahrhundert, 2007)
Keywords: Besetzung; Saarland; Zweiter Weltkrieg

Het nationaal-socialistische grensregime in Aken gedurende de Tweede Wereldoorlog - Engels, Marc (Studies over de sociaal-economische geschiedenis van Limburg/Jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, 2002)
Keywords: Aachen (Region); Besetzung; Grenzverkehr; Staatsgrenze; Zweiter Weltkrieg

Sensationeele jaren in de gemeente Wisch - Berkhoff, D. W. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Oude IJsselstreek; Wisch (Provinz Geldern); Zweiter Weltkrieg

De gemeente Bergh in den tweeden wereldoorlog - Goede, T. De (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Bergh; Besetzung; Zweiter Weltkrieg

Ruurlo helpt 38.056 doortrekkenden - Groningen, H. K. van (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Ruurlo; Zweiter Weltkrieg

Steenderen weerstaat den vijand succesvol - Hennepe, G. te (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Bronckhorst; Steenderen; Zweiter Weltkrieg

Het oorlogsleed der gemeente Hummelo en Keppel - Holten, H. J. van (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Bronckhorst; Hummelo en Keppel; Zweiter Weltkrieg

Barbarisme in en rond Gendringen - Jansen, J. W. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Gendringen; Oude IJsselstreek; Zweiter Weltkrieg

Winterswijk tijdens het krijgsgewoel - Lelieveld, W. D. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Winterswijk; Zweiter Weltkrieg

Het „militaire“ verzetswerk in het district Doetinchem - Lichtendahl, M. J. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Doetinchem; Widerstand; Zweiter Weltkrieg

Didam meldt dezelfde misère als elders - Nederkoorn, W. P.; Stork, Gerard Johan Bernard (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Didam; Zweiter Weltkrieg

Doetinchem werd geen egelstelling - Nederkoorn, W. P.; Stork, Gerard Johan Bernard (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Doetinchem; Zweiter Weltkrieg

Ook Wehl had geen rust onder den mof - Nederkoorn, W. P.; Stork, Gerard Johan Bernard (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Doetinchem; Zweiter Weltkrieg

37.000 granaten teisteren Dinxperlo - Remmelink, J. W. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Dinxperlo; Zweiter Weltkrieg

Vorden doorstaat den oorlog goed - Rengelink, J. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Bronckhorst; Vorden; Zweiter Weltkrieg

Doesburg 14 dagen door de Canadeezen belegerd - Sloot, A. L. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Doesburg; Zweiter Weltkrieg

Lichtenvoorde weerstaat 5 jaar het Herrenvolk - Spaan, H. A. H. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Lichtenvoorde; Zweiter Weltkrieg

Zevenaar zes maanden onder geallieerd granaatvuur door - Traag, G. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Befreiung; Besetzung; Zevenaar; Zweiter Weltkrieg

Aalten, het land der onderduikers en der illegaliteit - Vaags, G. W. (Er op of er onder. Hoe Achterhoek en Lijmers de Duitsche bezetting doorstonden en ervan werden bevrijd. Gegevens over den bezettingstijd, het verzet en de bevrijding, 1970)
Keywords: Aalten; Befreiung; Besetzung; Zweiter Weltkrieg