De bewaking van de Dodendraad in Limburg en de Antwerpse Kempen. Een blik achter de schermen - Vanbussel, Jef (Limburg. Het Oude Land van Loon, 2024)
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Kempenland; Militär

De heldinnen van de Eerste Wereldoorlog - Aert, Marina van (Oudheidkundige Kring Kalmthout vzw, 2022)
Inhaltsverzeichnis: https://digitale-objekte.hbz-nrw.de/storage2/2024/02/17/file_27/9509498.pdf
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Fluchthilfe; Kalmthout; Schmuggel; Widerstand

Een Kalmthouts verhaal van „passeurs“ en weggevoerden in 1915–1916 - Aert, Marina van (Calmthoutania, 2015)
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Fluchthilfe; Kalmthout; Schmuggel; Widerstand

High Voltage Fence (The Netherlands and Belgium) - Vanneste, Alex (1914-1918-online. International Encyclopedia of the First World War, 2014)
In 1915 the Germans built an electric fence along the Belgian-Dutch border, consisting of three lines of wires which were intended to stop all disturbing border activities that might severely harm the military operations and authority of the occupier.
Keywords: Besetzung; Elektrozaun; Erster Weltkrieg; Militär

Het nationaal-socialistische grensregime in Aken gedurende de Tweede Wereldoorlog - Engels, Marc (Studies over de sociaal-economische geschiedenis van Limburg/Jaarboek van het Sociaal Historisch Centrum voor Limburg, 2002)
Keywords: Aachen (Region); Besetzung; Grenzverkehr; Staatsgrenze; Zweiter Weltkrieg